Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Logistieke hotspot voor Scania in Hasselt

Op het voormalige Dycore (Heembeton)-terrein, van 14 hectare op bedrijventerrein Zwartewater in Hasselt, bouwt Salverda samen met Schagen Infra een logistieke hotspot. Op het voormalige tasveld is, voor huurder Scania, een hal van 20.000 m2 met 8 laaddocks gebouwd.

De hal is geheel in eigen beheer ontworpen en uitgewerkt door Salverda, in samenspraak met hoofdconstructeur Alferink-van Schieveen en Schagen infra. Hierdoor hebben wij in een zeer kort tijdsbestek het plan van een initiatief kunnen uitwerken tot een bouwvergunningsaanvraag. Daarnaast hebben wij de meest optimale verhoudingen, overspanningen en detailleringen kunnen toepassen. Dit heeft geresulteerd in een optimale prijs-kwaliteitverhouding en een gebouw dat toekomstbestendig is. Om meer ervaring te krijgen in het BIM ontwerpen is het gebouw digitaal in 3D ontworpen in Revit Architectuur.

September 2014 zijn wij gestart met het opschonen van het tasveld. Alle betonplaten zijn ter plaatse tot puin verwerkt, dat hergebruikt is in de onderlaag van de nieuwbouw. Voor de hal van Scania zijn 5.550 palen geheid. Eind december 2014 hadden wij de staalconstructie bijna volledig staan van de 13 m¹ hoge hal. In de hal zijn vakwerkspanten toegepast van 2 m¹ hoog en 30 m¹ lang, waardoor de hal vrij goed (vrij) indeelbaar is. De staalconstructie is bekleed met stalen dakbeplating met PVC dakbedekking en geïsoleerde sandwich wandbeplating. In de hal is een betonvloer gerealiseerd met vloerverwarming, waarvan een gedeelte op een WKO- installatie draait. Het beton, in totaal 5.200 m³, voor de hal is geleverd door BCH, onze eigen betoncentrale in Hasselt. Daarnaast zit er bijna 500 ton wapening in de vloeren en de funderingen. De hal is voorzien van een sprinkler installatie aan het dak, met in het pand een grote sprinkler tank. In de hal is een kantoor met kantine gebouwd en kleedruimtes voor het personeel.

In januari 2015 is Schagen Infra begonnen met de aanleg van de infrastructuur: 2.400 m¹ DWA en VWA-riolering in het terrein. Alle DWA-riolering van het oppervlaktewater gaat richting haven, waar een grote uitstroom betonbak gerealiseerd is. Na afloop van het grondwerk is ruim 4.500 ton asfalt aangebracht, dat geleverd is door onze eigen asfaltcentrale Menginstallatie Overijssel MIO.

Op 1 april 2015 is dit deel van de nieuwe logistieke hotspot op bedrijventerrein Zwartewater opgeleverd en kon Scania haar nieuwe bedrijfsgebouw in gebruik nemen.

Nieuws
21 april 2015

In de bijlage Transport en Logistiek van De Telegraaf komt de herstructurering van het bedrijventerrein aan bod.
Lees hier het artikel: Logistieke hotspot in Hasselt, Overijssel

Het gehele katern is hier te vinden:
http://logistiek-transport.com

27 mei 2015
Lees hier een artikel op de website van Stedenbouw over de logistieke hotspot

28 mei 2015
Lees hier een artikel op de website van De Stadskoerier over de feestelijke openingen op het bedrijventerrein Zwartewater