Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

N34, aansluiting Exloo

Projectnieuws


23-03-2017

Let op: veranderingen per 27 maart

Wat verandert er vanaf komende maandag? Hierbij nogmaals op een rijtje wat er tussen 27 maart en 7 april gebeurt.

  • Vanaf 27 maart, na de ochtendspits, maakt verkeer gebruik van de nieuwe hoofdrijbaan van de N34, inclusief viaduct en op- en afritten.
  • In de nieuwe situatie vervalt de afslag naar Ees. De route naar Ees loopt dan via het nieuwe viaduct over de N34 en de parallelweg. Een groot deel hiervan is al aangelegd. Het laatste deel realiseren we van 27 maart t/m 7 april. Ees is dan bereikbaar via Borger.
  • Busverkeer met lijn 59 is deze twee weken alleen mogelijk tijdens onze werkuren. Reizigers worden geïnformeerd in de bus, bij de haltes en via www.qbuzz.nl/gd.
  • Op 7 april is er in verband met asfaltwerkzaamheden geen busverkeer mogelijk.
  • Bewoners van de Odoornerstraat (campingkant) zijn van 27 maart t/m 7 april bereikbaar via het viaduct en de parallelweg.

 

 

Alle projectupdates

Op de N34 bij Exloo realiseerden Schagen Infra en Salverda Bouw in opdracht van de provincie Drenthe een ongelijkvloerse kruising. Tegelijkertijd is er een veilige route gekomen naar het dorp Ees. Deze oplossing garandeert de doorstroming van verkeer op de N34 en is daarnaast veiliger en overzichtelijker voor weggebruikers.  

De opdrachtN34 Exloo omvatte het engineeren en realiseren van een ongelijkvloerse kruising met toeritten en een viaduct. Het omliggend wegennet kruist de N34 nu bovenlangs.

Het verkeer leidden we tijdelijk om langs de bouwlocatie door middel van een bypass en een turborotonde. Hierdoor bleef de doorstroom van verkeer in alle richtingen bestaan tijdens onze werkzaamheden. Door onze gekozen fasering realiseerden wij bijna het gehele project buiten het verkeer.

In maart 2016 zijn de voorbereidende werkzaamheden van start gegaan. Omdat de ligging van de N34 naar het westen is verschoven, maakten we het tracé obstakel vrij. In juli 2016 gingen we van start met de bouw van de N34. In de zomer van 2017 leverden we het op.

Op de website van Hunebed Nieuwscafé verscheen begin november 2016 een interessant artikel. Tijdens onze graafwerkzaamheden is de bodemopbouw onder het oppervlak van de Hondsrug zichtbaar geworden. De prachtige foto’s nemen u mee door de geschiedenis van wel drie ijstijden.

Filmpje

We hebben onze asfaltwerkzaamheden in beeld gebracht.

Contact

N34, aansluiting Exloo


T. 038 - 477 8298
E. Stuur een e-mail