Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

N34, aansluiting Exloo

Projectnieuws


19-10-2016

Let op: nieuwe verkeerssituatie!

Let op: vanaf aanstaande maandag, 24 oktober, stellen we de parallelweg en rotonde open en leiden we verkeer tussen Exloo en Ees om de N34 heen. Vanaf 09.00 uur ’s ochtends zetten we alles in werking. Als we hiermee klaar zijn gaat de nieuwe situatie in.

Deze week draaiden we de deklagen asfalt op de parallelweg en rotonde. Ook brachten we de tijdelijke belijning aan: de gele strepen. Verder werkten we de bermen af rond de parallelweg, het fietspad en de rotonde.

Omdat het verkeer vanaf maandag over de parallelweg rijdt, kunnen wij aan het werk op de N34. Dinsdag begint de freesmachine met het frezen van de rijbaan.

 

Alle projectupdates

Op de N34 bij Exloo realiseerden Schagen Infra en Salverda Bouw in opdracht van de provincie Drenthe een ongelijkvloerse kruising. Tegelijkertijd is er een veilige route gekomen naar het dorp Ees. Deze oplossing garandeert de doorstroming van verkeer op de N34 en is daarnaast veiliger en overzichtelijker voor weggebruikers.  

De opdrachtN34 Exloo omvatte het engineeren en realiseren van een ongelijkvloerse kruising met toeritten en een viaduct. Het omliggend wegennet kruist de N34 nu bovenlangs.

Het verkeer leidden we tijdelijk om langs de bouwlocatie door middel van een bypass en een turborotonde. Hierdoor bleef de doorstroom van verkeer in alle richtingen bestaan tijdens onze werkzaamheden. Door onze gekozen fasering realiseerden wij bijna het gehele project buiten het verkeer.

In maart 2016 zijn de voorbereidende werkzaamheden van start gegaan. Omdat de ligging van de N34 naar het westen is verschoven, maakten we het tracé obstakel vrij. In juli 2016 gingen we van start met de bouw van de N34. In de zomer van 2017 leverden we het op.

Op de website van Hunebed Nieuwscafé verscheen begin november 2016 een interessant artikel. Tijdens onze graafwerkzaamheden is de bodemopbouw onder het oppervlak van de Hondsrug zichtbaar geworden. De prachtige foto’s nemen u mee door de geschiedenis van wel drie ijstijden.

Filmpje

We hebben onze asfaltwerkzaamheden in beeld gebracht.

Contact

N34, aansluiting Exloo


T. 038 - 477 8298
E. Stuur een e-mail