Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

N34, aansluiting Exloo

Projectnieuws


20-03-2017

Nieuwsbrief 5, maart 2017

Vanaf maandag 27 maart komt de reconstructie van de kruising in de N34 bij Ees en Exloo in een nieuwe fase. Als alles volgens planning verloopt zijn de belangrijkste werkzaamheden eind mei klaar. Er volgen dan alleen nog werkzaamheden waar het verkeer nauwelijks hinder van ondervindt.

In onze nieuwsbrief leggen we uit wat er de komende periode gaat gebeuren.

Nieuwsbrief 5 – Update werkzaamheden N34 – maart 2017

Onderstaand kaartje geeft aan hoe de omleidingsroute voor autoverkeer loopt tussen 27 maart en 7 april.

Kaart omleidingen tussen 27-3 en 7-4

Alle projectupdates

Op de N34 bij Exloo realiseerden Schagen Infra en Salverda Bouw in opdracht van de provincie Drenthe een ongelijkvloerse kruising. Tegelijkertijd is er een veilige route gekomen naar het dorp Ees. Deze oplossing garandeert de doorstroming van verkeer op de N34 en is daarnaast veiliger en overzichtelijker voor weggebruikers.  

De opdrachtN34 Exloo omvatte het engineeren en realiseren van een ongelijkvloerse kruising met toeritten en een viaduct. Het omliggend wegennet kruist de N34 nu bovenlangs.

Het verkeer leidden we tijdelijk om langs de bouwlocatie door middel van een bypass en een turborotonde. Hierdoor bleef de doorstroom van verkeer in alle richtingen bestaan tijdens onze werkzaamheden. Door onze gekozen fasering realiseerden wij bijna het gehele project buiten het verkeer.

In maart 2016 zijn de voorbereidende werkzaamheden van start gegaan. Omdat de ligging van de N34 naar het westen is verschoven, maakten we het tracé obstakel vrij. In juli 2016 gingen we van start met de bouw van de N34. In de zomer van 2017 leverden we het op.

Op de website van Hunebed Nieuwscafé verscheen begin november 2016 een interessant artikel. Tijdens onze graafwerkzaamheden is de bodemopbouw onder het oppervlak van de Hondsrug zichtbaar geworden. De prachtige foto’s nemen u mee door de geschiedenis van wel drie ijstijden.

Filmpje

We hebben onze asfaltwerkzaamheden in beeld gebracht.

Contact

N34, aansluiting Exloo


T. 038 - 477 8298
E. Stuur een e-mail