Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

N34, aansluiting Exloo

Projectnieuws


30-05-2016

Startschot werkzaamheden N34

Gedeputeerde Henk Brink en wethouder Freek Buijtelaar van de gemeente Borger-Odoorn onthulden donderdag 26 mei het bouwbord langs de N34. Hiermee gaven zij het startschot van de werkzaamheden tussen Exloo en Ees.

De voorbereidingen voor de bouw van de ongelijkvloerse kruising met op- en afritten gingen al in maart van dit jaar van start. We verwijderden een deel van de begroeiing, plaatsten staken met rood-wit lint om te voorkomen dat vogels nestelen op het nieuwe tracé en maakten het nutstracé obstakelvrij.

In juni organiseren Schagen Infra, Salverda Bouw en de provincie Drenthe een inloopbijeenkomst, waarbij geïnteresseerden van harte welkom zijn. Hier kunt u terecht voor informatie en met vragen. De datum hiervoor communiceren wij op korte termijn!

Het Dagblad van het Noorden plaatste het volgende nieuwsbericht:
27-05-2016 Dagblad van het Noorden – N34 Exloo

 

 

Alle projectupdates

Op de N34 bij Exloo realiseerden Schagen Infra en Salverda Bouw in opdracht van de provincie Drenthe een ongelijkvloerse kruising. Tegelijkertijd is er een veilige route gekomen naar het dorp Ees. Deze oplossing garandeert de doorstroming van verkeer op de N34 en is daarnaast veiliger en overzichtelijker voor weggebruikers.  

De opdrachtN34 Exloo omvatte het engineeren en realiseren van een ongelijkvloerse kruising met toeritten en een viaduct. Het omliggend wegennet kruist de N34 nu bovenlangs.

Het verkeer leidden we tijdelijk om langs de bouwlocatie door middel van een bypass en een turborotonde. Hierdoor bleef de doorstroom van verkeer in alle richtingen bestaan tijdens onze werkzaamheden. Door onze gekozen fasering realiseerden wij bijna het gehele project buiten het verkeer.

In maart 2016 zijn de voorbereidende werkzaamheden van start gegaan. Omdat de ligging van de N34 naar het westen is verschoven, maakten we het tracé obstakel vrij. In juli 2016 gingen we van start met de bouw van de N34. In de zomer van 2017 leverden we het op.

Op de website van Hunebed Nieuwscafé verscheen begin november 2016 een interessant artikel. Tijdens onze graafwerkzaamheden is de bodemopbouw onder het oppervlak van de Hondsrug zichtbaar geworden. De prachtige foto’s nemen u mee door de geschiedenis van wel drie ijstijden.

Filmpje

We hebben onze asfaltwerkzaamheden in beeld gebracht.

Contact

N34, aansluiting Exloo


T. 038 - 477 8298
E. Stuur een e-mail