Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

N34, aansluiting Exloo

Projectnieuws


21-06-2016

Uitnodiging informatiebijeenkomst

Op dinsdag 28 juni 2016 organiseren wij een informatiebijeenkomst van 16.30 tot 19.30 uur in Hotel Restaurant Eeserhof, Dorpsstraat 2, 9536 PE Ees. Medewerkers van de provincie Drenthe, Schagen Infra en Salverda Bouw zijn hierbij aanwezig om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden. Er ligt informatie over onze werkwijze en de planning voor de werkzaamheden aan de N34, aansluiting Exloo. Aanmelden is niet nodig, geïnteresseerden kunnen vrij inlopen.

Tijdens onze werkzaamheden houden we geïnteresseerden op de hoogte via deze projectwebsite. Elke week plaatsen we hierop een update. Daarnaast kunt u nieuws vinden op de website van de provincie Drenthe.

 

Alle projectupdates

Op de N34 bij Exloo realiseerden Schagen Infra en Salverda Bouw in opdracht van de provincie Drenthe een ongelijkvloerse kruising. Tegelijkertijd is er een veilige route gekomen naar het dorp Ees. Deze oplossing garandeert de doorstroming van verkeer op de N34 en is daarnaast veiliger en overzichtelijker voor weggebruikers.  

De opdrachtN34 Exloo omvatte het engineeren en realiseren van een ongelijkvloerse kruising met toeritten en een viaduct. Het omliggend wegennet kruist de N34 nu bovenlangs.

Het verkeer leidden we tijdelijk om langs de bouwlocatie door middel van een bypass en een turborotonde. Hierdoor bleef de doorstroom van verkeer in alle richtingen bestaan tijdens onze werkzaamheden. Door onze gekozen fasering realiseerden wij bijna het gehele project buiten het verkeer.

In maart 2016 zijn de voorbereidende werkzaamheden van start gegaan. Omdat de ligging van de N34 naar het westen is verschoven, maakten we het tracé obstakel vrij. In juli 2016 gingen we van start met de bouw van de N34. In de zomer van 2017 leverden we het op.

Op de website van Hunebed Nieuwscafé verscheen begin november 2016 een interessant artikel. Tijdens onze graafwerkzaamheden is de bodemopbouw onder het oppervlak van de Hondsrug zichtbaar geworden. De prachtige foto’s nemen u mee door de geschiedenis van wel drie ijstijden.

Filmpje

We hebben onze asfaltwerkzaamheden in beeld gebracht.

Contact

N34, aansluiting Exloo


T. 038 - 477 8298
E. Stuur een e-mail