Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Schagen Groep bestaat 70 jaar

De Schagen Groep bestaat 70 jaar. Aan de basis van ons familiebedrijf staat Schagen Infra. De geschiedenis van ons bedrijf gaat terug tot 1951.

Wegenbouwbedrijf C. Schagen

In augustus 1951 start Cor Schagen een wegenbouwbedrijf. Hij geeft het de naam: Wegenbouwbedrijf C. Schagen. Het bedrijf is gevestigd in Zwolle en tien jaar later verhuizen de werkplaats en garage naar Hasselt. In 1969 wordt hier ook het kantoor gebouwd. Met alle bedrijfsactiviteiten op één adres gaat het bedrijf verder onder naam Schagen Zwolle BV.

Overname Bouwbedrijf Salverda

Zoons Aat en Johan nemen de leiding van het bedrijf over in 1985.  Schagen Zwolle BV wordt een organisatie met veel meer verschillende bedrijfsactiviteiten. De basis van de Schagen Groep ontstaat in 1988 door de overname van Bouwbedrijf Salverda, later genoemd Salverda Bouw.

Derde generatie

Met Jonathan Schagen heeft de derde generatie van de familie de leiding. Daarmee is de continuïteit van het familiebedrijf voor de middellange toekomst geborgd.

Jubileumuitgave personeelsblad

Om het jubileum in deze bijzondere tijd met coronamaatregelen toch een bijzonder tintje te geven, viel bij alle medewerkers van de Schagen Groep half november een prachtig exemplaar van het personeelsblad ‘de Vizier’ op de deurmat. Een speciale editie met mooie historische verhalen!