Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Schagen Groep maakt wielerbaan in Zwolse stadswijk mogelijk

Zaterdag 16 april 2016 is de 1.500 meter lange skeeler-/wielerbaan in de Zwolse wijk Stadshagen in gebruik genomen, mogelijk gemaakt door de Schagen Groep, die daarvoor 30.000 euro heeft gedoneerd.

De baan, die voor een groot gedeelte over bestaand asfalt van de Hasselterweg is aangelegd, bestaat uit twee evenwijdig aan elkaar liggende stroken van  700 meter lang en 3,5 meter breed. Met de aangebrachte lussen aan beide uiteinden ligt er een baan met een totale lengte van ongeveer 1.500 meter.
Schagen Infra, het wegenbouwbedrijf van de Schagen Groep, heeft de werkzaamheden voor de nieuwe baan in de eerste helft van april uitgevoerd. De Zwolse wielervereniging De Hanzerenners gaat de skeeler-/wielerbaan beheren.

Het is wel een tijdelijk parcours, omdat er in Stadshagen nog meer woningen gebouwd gaan worden. Maar tot het moment dat die uitbreidingsplannen in uitvoering komen, beschikt de Zwolse skeeler- en wielerjeugd over aanmerkelijk meer trainings- en wedstrijdmogelijkheden.  Iets waar ze heel blij mee zijn.

Datzelfde geldt voor de Schagen Groep, die met deze schenking in het jaar dat ze haar 65-jarig bestaan viert, benadrukt dat ze regionale bouwers zijn, direct betrokken bij de samenleving en bij maatschappelijke organisaties en gebeurtenissen.

Foto’s: Hans Smit – Sportief Zwolle