Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Schavast draagt monumentaal zorgcomplex in Kampen over aan Aedifica

Schavast, het ontwikkelingsbedrijf van de Schagen Groep, heeft het turn-key ontwikkelde rijksmonument aan de Koornmarkt 1 in Kampen overgedragen aan de in zorgvastgoed gespecialiseerde belegger Aedifica Nederland BV.

Het uit het begin van de 18e eeuw daterende pand – dat dienst heeft gedaan als kazerne en als universiteit – is aangekocht, ontwikkeld en getransformeerd van een onderwijsgebouw naar een hoogwaardig zorgcomplex met 26 appartementen en 11 (zorg-) hotelkamers. Aedifica Nederland heeft voor de exploitatie een huurovereenkomst gesloten met zorgverlener Het Gouden Hart BV.

De ingrijpende verbouwing is in een kort tijdsbestek uitgevoerd door Salverda Bouw uit ‘t Harde, eveneens onderdeel van de Schagen Groep.

De Koornmarkt 1 is het eerste door Schavast opgeleverde object in een reeks van soortgelijke nieuwbouw- en transformatie-projecten in de private woonzorg.

Schavast BV heeft zich bij dit project laten bijstaan door Cushman & Wakefield, Klinkenberg Groep, De Bruin Architecten en Cervus Belastingadvies.